miércoles, 19 de marzo de 2014

"SOY UN ARTISTA" de MARTA ALTÉS

Quan vaig arribar a casa tota feliç amb aquest llibre sota el braç li vaig ensenyar de seguida al meu marit i la primera cosa que em va dir va ser "no li ensenyis aquest llibre al Marcel!" (que és el nostre fill de dos any i mig). Llavors vaig pensar: aquest llibre, d'alguna manera "prohibit", encantarà als nens!



"Soy un artista", escrit e il·lustrat per Marta Altés (Blackie Little Books, Barcelona, 2014) em va agradar a primera vista perquè està de la part dels nens i em recorda personatges de la literatura infantil com Pippi Calzalargas, Matilda, Tom Sawyer...tots personatges que quan era petita m'encantaven per la seva llibertat, la seva alegria i lleugeresa del viure.

El petit protagonista d'aquest llibre és un autèntic artista i no para de crear tota l'estona i veure "art" en totes les coses. El problema és que la seva mare no comparteix el seu món fantàstic e inspirador: "Donde yo veo Una ventana abierta al mundo mi madre ve Un desastre en el salón. (Creo que no me entiende)".

Per sort el petit artista se n'adona de la desesperació de la mare i li prepara un regal ESPECTACULAR perquè es trobi millor...però ja no us explico més coses i us deixo amb la sorpresa!



Un nen que us enamorarà, un gat divertidíssim i una mare despentinada, aquests són els personatges d'un llibre il·lustrat que trobo genial per la seva capacitat de retratar tant bé els dos universos en els quals cada dia convivim grans i petits i l'enorme distància que ens separa, finalment, l'especial i exclusiva bellesa de la infantesa.






Si voleu podeu també veure la pàgina web de l'autora: www.martaaltes.com
i la ressenya que va fer la llibreria Abracadabra del mateix llibre:
http://blog.abracadabrallibres.com/?p=428

fantàstica llibreria a Barcelona (a prop del Mercat de S. Catalina) que heu absolutament de visitar, trobareu els millors llibres il·lustrats en català, castellà, anglès, alemany, italià, francès, portuguès!

LLIBRERIA ABRACADABRA

Calle Gral. Álvarez de Castro, 5, 08003 Barcelona - 933 10 14 10

www.abracadabrallibres.com

martes, 18 de marzo de 2014

Taller de sastre de-sastre

L'activitat que varem fer fa un parell de setmanes al taller de manualitats del dijous va entusiasmar molt els nens. Us ensenyo algunes fotos per si la voleu provar amb els vostres fills.
Com primera cosa, es tracta de retallar una silueta en cartró (és la part que vaig preparar jo perquè s'ha de fer amb cutter i cartró bastant gruixut perquè sigui fort i després s'hi pugui jugar).


Després es prepara una taula plena de retalls de roba reciclada com si fós un petit mercat.


Els nens així poden jugar a ser "sastres", a inventar vestits, personatges, disfresses, complements...


Han de retallar, prendre mides, enganxar i a vegades cosir petites parts.
Aquests alguns dels personatges que varen fer: